Номер 15, страница 90 - гдз по английскому языку 8 класс учебник Афанасьева, Михеева
 
                                                Авторы: Афанасьева О. В., Михеева И. В.
Тип: Учебник
Издательство: Просвещение
Год издания: 2014 - 2025
Уровень обучения: углублённый
Цвет обложки: белый
ISBN: 978-5-09-034201-8
Допущено Министерством просвещения Российской Федерации
Популярные ГДЗ в 8 классе
Unit 3. Shopping: The World of Money. Reading for Country Studies: «Shopping in Britain» - номер 15, страница 90.
№15 (с. 90)
Условие. №15 (с. 90)
скриншот условия
 
             
                                READING FOR COUNTRY STUDIES
15 SFA A. Listen to the interview about the British shops (No. 14). Choose the right items to complete these sentences.
1. The High Street is an area where ... are situated.
a) theatres
b) department stores
c) shops
d) supermarkets
2. Small corner shops in Britain ... .
a) are closing
b) sell better goods than supermarkets
c) sell only bread and cakes
d) may sell things that you can’t get in supermarkets
SFA B. Read the text “Shopping in Britain” and match its parts with the following questions.
1. What are the most famous shops in London?
2. What does “to withdraw from the High Street” mean?
3. What are the largest supermarkets in London?
4. What other department stores exist in London and other parts of the country?
5. Where do English people usually buy food nowadays?
6. What has happened to C&A which used to be one of the main department stores in London?
7. And what has happened to traditional English shops: baker’s, butcher’s, greengrocer’s ...?
Shopping in Britain
A
— Perhaps the two most famous shops in London are Selfridges and Harrods. These are both very large department stores. Of course there are many other department stores which exist in most British towns.
B
— The John Lewis Stores is one of them, Marks & Spencer is another. In London a lot of the best department stores are in Oxford Street which is famous for its shopping.
C
— Because of competition from the Far East and the cheapness of these products, the profitability of many large department stores is in danger and C&A is one of them. By the way we used to call it “Coats and ‘Ats’.” Now that’s a joke. Talking seriously the company is reassessing its priorities, is rethinking its future plans. A decision has been made recently to withdraw from the High Street. As you know the High Street is an area where the shops are and where goods are sold.
D
— To withdraw in this case means to retreat or to leave the commercial area and therefore to close the shopping outlet. So, it is possible to say that C&A is closing down.
E
— Currently many people use large or small supermarkets whether they have a car or not. Some people use public transport – buses – to take them to and from the supermarkets. It does mean however that the shopper usually has a lot of heavy shopping to take home with him on the bus. A car is much more useful.
F
— Nothing. A lot of shopping is still done at the small corner shops – small shops on the corner of the street. The small corner shops can often sell more specialized goods which supermarkets does not stock. For example, one prefers freshly baked bread and cakes from the baker’s or one prefers the professionally butchered meat from the butcher’s. He may also make his own sausages. Some people would go to the florist’s for bunches of flowers rather than buy pre-selected flowers in the supermarket.
G
— Tesco is the largest followed by Sainsbury’s, then it is ASDA which means “Associated Dairies” and the fourth one is John Lewis. So there are the four major supermarkets.
Решение. №15 (с. 90)
 
             
                            Решение 2. №15 (с. 90)
A. Прослушайте интервью о британских магазинах. Выберите правильные варианты для завершения этих предложений.
1. Хай-стрит — это район, где расположены ...
Ответ: Для ответа на вопрос недостаточно данных.
2. Небольшие магазины у дома в Британии ...
Ответ: Для ответа на вопрос недостаточно данных.
B. Прочитайте текст "Шопинг в Британии" и ответьте на следующие вопросы.
1. Какие самые известные магазины в Лондоне?
Ответ: The most famous shops in London are Selfridges and Harrods. (Самые известные магазины в Лондоне — это Selfridges и Harrods.)
2. Что означает "уйти с Хай-стрит"?
Ответ: It means to retreat or to leave the commercial area and therefore to close the shopping outlet. (Это означает отступить или покинуть торговую зону и, следовательно, закрыть торговую точку.)
3. Какие самые большие супермаркеты в Лондоне?
Ответ: The four major supermarkets are Tesco, Sainsbury’s, ASDA, and John Lewis. (Четыре крупнейших супермаркета — это Tesco, Sainsbury’s, ASDA и John Lewis.)
4. Какие еще универмаги существуют в Лондоне и других частях страны?
Ответ: Other department stores include John Lewis Stores and Marks & Spencer. (Среди других универмагов — John Lewis Stores и Marks & Spencer.)
5. Где англичане обычно покупают еду в наши дни?
Ответ: Nowadays, English people usually buy food in large or small supermarkets. A lot of shopping is also still done at small corner shops for specialized goods. (В наши дни англичане обычно покупают еду в больших или маленьких супермаркетах. Также многие покупки по-прежнему совершаются в небольших магазинах у дома ради специализированных товаров.)
6. Что случилось с C&A, который раньше был одним из главных универмагов в Лондоне?
Ответ: C&A has decided to withdraw from the High Street, which means it is closing down. (Компания C&A решила уйти с Хай-стрит, что означает ее закрытие.)
7. А что случилось с традиционными английскими магазинами: булочной, мясной лавкой, овощной лавкой...?
Ответ: Nothing. A lot of shopping is still done at these traditional shops because they sell more specialized goods which supermarkets do not stock. (Ничего. Многие покупки по-прежнему совершаются в этих традиционных магазинах, потому что они продают более специализированные товары, которых нет в супермаркетах.)
Другие задания:
Помогло решение? Оставьте отзыв в комментариях ниже.
Присоединяйтесь к Телеграм-группе @top_gdz
ПрисоединитьсяМы подготовили для вас ответ c подробным объяснением домашего задания по английскому языку за 8 класс, для упражнения номер 15 расположенного на странице 90 к учебнику 2014 года издания для учащихся школ и гимназий.
Теперь на нашем сайте ГДЗ.ТОП вы всегда легко и бесплатно найдёте условие с правильным ответом на вопрос «Как решить ДЗ» и «Как сделать» задание по английскому языку к упражнению №15 (с. 90), авторов: Афанасьева (Ольга Васильевна), Михеева (Ирина Владимировна), углублённый уровень обучения учебного пособия издательства Просвещение.
 
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    